O nama

Posturalni Blokovi

Jastuk za držanje tijela postavlja vaš gornji dio tijela na takav način da omogućava gravitacijskim silama istezanje prednjih tjelesnih tkiva, dok stražnja tkiva stavlja u skraćeni položaj. Blokovi za držanje dizajnirani su da dovedu glavu i ramena u zdrav, normalan posturalni položaj, istovremeno potičući normalnu cervikalnu krivulju. Kako tijelo zauzima prirodniji položaj držanja, bolovi se smanjuju.

1. Gusta pjenasta podloga pruža čvrstu platformu

2. Podesivi nasloni za glavu kontroliraju udaljenost stražnjeg klizanja

3. Nosač vrata potiče prirodnu krivulju i pruža nježno vučenje na vratu.

4. Podesivi torakalni komad pruža veći ili manji otpor u toj regiji

5. Srednji klin podupire kičmenu regiju i nježno proteže gornji dio leđa kako bi otvorio torakalnu šupljinu i istegao mišiće prsa

6. Lumbalni kolut se takođe udvostručuje za omladinski vratni vrat

Prostor između dijelova 3 i 5 omogućava vanjsku rotaciju ramenog zgloba

Kada se koristi samo 15 minuta dnevno, promjenu ćete primijetiti za samo nekoliko dana!

Svrha posturalnih blokova je reduciranje efekata lošeg držanja na mišiće, tetive, ligamente, zglobove gornjeg dijela leđa. Ukoliko postoji loše držanje kroz duže vrijeme dolazi do promijena na mišićima i zglobovima.

Posturalni blokovi su specijalno dizajnirani da koriste vašu tjelesnu težinu, i uz pomoć svojih specijalnih oblika ispravljaju pogrešno držanje. Koristeći gravitaciju kao saveznika zbog položaja u kome ležite dolazi do istezanja mišića vrata i leđa.

Vaše držanje će kroz vrijeme biti sve bolje i bolje. Nije moguće promijeniti stanje preko noći.

Svrha posturalnih blokova je pokrenuti i istegnuti mišiće i zglobove. Može se dogoditi da nakon korištenja blokova dođe do određenih neugodnosti. To stanje je normalno. Posturalni blokovi stavljaju vaše tijelo u reverzibilni položaj da bi ga doveo do normalnog. Ne treba da se osjećate ugodno prilikom korištenja blokova. Ali, ne trebate osjetiti prejaku, oštru bol prilikom korištenja blokova. Ukoliko se to desi odmah prekinuti korištenje.

Koliko dugo koristiti blokove? Koristite blokove dok vaše tijelo gledajući sa strane ne bude izgledalo kao na slici br. 1. Kako god vaš posao i navike mogu uzrokovati kontraefekte djelovanja blokova. Ovakva stanja mogu dovesti da se posturalni blokovi koriste mjesecima, ili čak godinama.

Brojevi govore sami za sebe

1500 +
Napravljenih blokova
+
Zadovoljnih kupaca

Certificiran proizvod

Bavimo se raznim kvalitetnim proizvodima!